skip to Main Content
Bulevardul Timisoara nr 103-111
Lun - Vin: 10:00 - 18:00

Alegerea iluminatului pentru un tavan extensibil

Astăzi, împreună cu specialiști, vom lua în considerare problema iluminatului la instalarea tavanelor. Ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți lămpi sau candelabre?

În ordine. Cea mai bună opțiune pentru a începe orice reparație este să comandați un proiect de design, care va ține cont de toate subtilitățile și nuanțele. Dar rareori urmează cineva această cale. Cineva nu este obișnuit cu asta, cineva pur și simplu nu are bani pentru asta. Vom face totul singuri. Merge!

1. Comutatoare. Pentru aproape orice cameră (bine, poate cu excepția unei băi, toalete și dressing), aveți nevoie de cel puțin 2 clape pentru a aprinde lumina, pentru living este mai bine să aveți trei. Este necesar să se poată aprinde separat lumina principală și cea de seară. Lăsați electricianul să-și amintească asta. Dacă problema nu este rezolvată la timp, nu contează. Există opțiuni pentru candelabre cu telecomandă pentru estompare. De asemenea, atunci când instalați un tavan extensibil, puteți instala un comutator bloc pentru mai multe moduri cu o telecomandă (această opțiune este universală și potrivită pentru orice lămpi și candelabre.);

2. Opțiuni de iluminare . Cuvântul „iluminat” este asociat în principal cu candelabre și lămpi. Dar există spoturi, sisteme de șină, lumini suspendate și multe altele. La instalarea tavanelor extensibile, există o oportunitate exclusivă de a realiza linii luminoase, tavane înalte și conturate (cu iluminare în jurul perimetrului), un cer înstelat și multe altele. Sunteți interesat de produse noi!

3. Temperatura luminii. Cei mai mulți dintre noi știm că lumina este caldă, neutră și rece, dar acest moment este adesea ratat. Este imperativ să luați în considerare schema de culori a încăperii – acest lucru este important deoarece gresia, tapetul, tencuiala decorativă, fațadele de bucătărie etc., cu temperaturi de iluminare diferite, se dezvăluie în moduri complet diferite. Tapetul tău alb va fi bej sub lumină caldă. Dar nu uitați de preferințele personale. Deși rareori îi place cuiva lumina prea galbenă sau prea rece. Sfat: folosiți lămpi cu lumină neutră sau 4000 Kelvin.

4. Stilul general de decorare a camerei. Varietatea de lămpi și candelabre de diferite modele este înfricoșătoare. Merită să aruncați o privire mai atentă la casă. Ai un interior clasic cu tavane înalte? Puteți face în siguranță un candelabru, mare în înălțime, pe un lanț. Sau invers – spoturile și candelabrele cu diode plate sub tavan sunt perfecte pentru versiunea cu tavane joase. Liniile ușoare și sistemele de șenile sunt perfecte pentru reparații de înaltă tehnologie.

5. Luminozitatea generală. În caracteristicile oricărui corp de iluminat există o putere declarată și o ieșire de lumină măsurată în Lumeni, lm. După părerile oamenilor: „Nu există niciodată prea multă lumină”. Fiți capabil să aprindeți lumini puternice în casa dvs. Lumina slabă „zdrobește”. Lipsa luminii este deosebit de acută atunci când ești la birou, în baie sau în bucătărie în zona zonei de lucru. Aveți grijă de ochi, nu economisiți – mai puneți câteva becuri, alegeți candelabre cu o marjă de luminozitate.

6. Zonarea. În majoritatea camerelor, anumite zone sunt alocate. De exemplu, o bucătărie: există o zonă pentru mâncare – o masă de bucătărie. Aici puteți amplasa un candelabru reglabil pe înălțime cu lumină direcțională. Există o zonă de gătit – deasupra ei pot fi instalate spoturi. Daca dimensiunile camerei sunt mari, pe langa lumina directionala, poti realiza si un fel de candelabru pentru iluminat general. În acest caz, plusul tavanului extensibil este că cablarea și fixarea corpurilor de iluminat se pot face în spatele pânzei întinse – nu este nevoie să conducă firele în anumite locuri în avans.

Sfat!

Acum sunt relevante lămpile cu diodă de economisire a energiei (cu excepția lămpii Edison – cu un filament frumos, pentru unele cazuri). Dar unele lămpi cu diode de calitate scăzută au un efect de pâlpâire – este neplăcut să le puneți ușor sub o astfel de iluminare. Luați în considerare acest lucru atunci când cumpărați. Un alt sfat: cumpărați lămpi cu bec înlocuibil, deoarece instalând lămpi cu diode neseparabile, riscați ca în câțiva ani (dacă se ard o lampă) pur și simplu să nu o găsiți la vânzare. Puteți comanda tavane extensibile și puteți obține toate sfaturile necesare cu privire la toate problemele conexe la noi. DecorStyle.ro – suntem bucuroși să vă ajutăm.

Back To Top